Egész Brazíliát megrázták az állatcsontok között turkáló éhezőkről készült sajtófotók

külföld
2021 október 03., 17:38
  • Állati maradványok között turkáló szegénykről készült fotók sokkolják Brazíliát.
  • A képek tényleg megrázóak, de aki látott már magyar vásárcsarnokban nyugdíjas nénit "a kutyának lesz" szöveggel bőr- vagy vérsajtot, esetleg megmaradt csirkelábakból, csontokból és bőrből készült csirkedarálmányt vásárolni, annak annyira sokkolóak azért nem lesznek.

Talán maga Domingos Peixoto, az ismert brazil fotóriporter sem hitte volna, hogy a legutóbbi munkája ekkora hullámokat fog verni. Peixotót az Extra című riói lap bízta meg azzal, hogy készítsen fotókat az egyik sztorijukhoz, ami egy jótékony teherautósofőrről és az ügyfeleiről szól.

link Forrás

A teherautó a brazil nagyváros szupermarketjeiből gyűjti össze a húsosztályon megmaradt csontokat és bőrt, hogy egy olyan üzembe szállítsa a biohulladékot, ahol abból szappant és kutyatápot gyártanak. De mielőtt ez megtörténne, hetente kétszer megáll Rio egyik negyedében, Gloriában, hogy a legéhesebbb helyiek kiválogathassák maguknak a húsosabb csontokat és a bőrt.

Ezt fotózta le Pieixoto.

link Forrás

Brazíliában a covid okozta gazdasági visszaesés és a vágtató infláció miatt az elmúlt évben durván megugrott a napi éhezés szintjén szegény állampolgárok száma. Peixoto szeptember 29-én megjelent képei olyan plasztikusan illusztrálták a jelenséget, hogy az október másodikán tartott tömegtüntetéseken már megjelentek a csontokat rágó szegényeket ábrázoló transzparensek.

A baloldali Humberto Costa szenátor pedig egy parlamenti meghallgatáson vette elő Peixoto képeit, hogy azokkal illusztrálja a Jair Bolsonaro elnök irányítása alatt kirobbant válságot.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.