Egész Brazíliát megrázták az állatcsontok között turkáló éhezőkről készült sajtófotók

külföld
2021 október 3., 17:38
  • Állati maradványok között turkáló szegénykről készült fotók sokkolják Brazíliát.
  • A képek tényleg megrázóak, de aki látott már magyar vásárcsarnokban nyugdíjas nénit "a kutyának lesz" szöveggel bőr- vagy vérsajtot, esetleg megmaradt csirkelábakból, csontokból és bőrből készült csirkedarálmányt vásárolni, annak annyira sokkolóak azért nem lesznek.

Talán maga Domingos Peixoto, az ismert brazil fotóriporter sem hitte volna, hogy a legutóbbi munkája ekkora hullámokat fog verni. Peixotót az Extra című riói lap bízta meg azzal, hogy készítsen fotókat az egyik sztorijukhoz, ami egy jótékony teherautósofőrről és az ügyfeleiről szól.

A teherautó a brazil nagyváros szupermarketjeiből gyűjti össze a húsosztályon megmaradt csontokat és bőrt, hogy egy olyan üzembe szállítsa a biohulladékot, ahol abból szappant és kutyatápot gyártanak. De mielőtt ez megtörténne, hetente kétszer megáll Rio egyik negyedében, Gloriában, hogy a legéhesebbb helyiek kiválogathassák maguknak a húsosabb csontokat és a bőrt.

Ezt fotózta le Pieixoto.

Brazíliában a covid okozta gazdasági visszaesés és a vágtató infláció miatt az elmúlt évben durván megugrott a napi éhezés szintjén szegény állampolgárok száma. Peixoto szeptember 29-én megjelent képei olyan plasztikusan illusztrálták a jelenséget, hogy az október másodikán tartott tömegtüntetéseken már megjelentek a csontokat rágó szegényeket ábrázoló transzparensek.

A baloldali Humberto Costa szenátor pedig egy parlamenti meghallgatáson vette elő Peixoto képeit, hogy azokkal illusztrálja a Jair Bolsonaro elnök irányítása alatt kirobbant válságot.

(via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt