Erzsébet királynő milliókat költ szexuális erőszakkal vádolt fia védelmére

külföld
2021 október 03., 11:34
comments 5

II. Erzsébet több millió fonttal száll be fia, András herceg ügyvédi költségeibe, miután szexuális erőszakkal vádolták meg. A királynő mindezt a magánvagyonából finanszírozza, egészen pontosan azokból az ingatlanokból származó bevételeiből, amelyek a Duchy of Lancaster nevű, évszázadok óta létező vagyonkezelő alá tartoznak.

András amerikai jogászcsapatának vezetője, Andrew Brettler óránként kétezer dollárt kér a munkájáért, miközben Nagy-Britanniában is fizetnie kell a szakértőit, írja az Independent.

photo_camera András herceg Fotó: JOHN THYS/AFP

András herceget augusztusban perelte be Virginia Giuffre, ő egyike volt azoknak, akik Jeffrey Epsteint is feljelentették. Azt állítja, András herceg Londonban és New Yorkban is megerőszakolta 2001-ben, amikor 17 éves volt. A herceg 2019-ben egy interjúban azt mondta Giuffre állításairól, hogy soha nem történt ilyesmi, arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.