Lánya követné Rodrigo Dutertét a Fülöp-szigetek élén

külföld
2021 október 03., 10:48

Miután Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök bejelentette, hogy visszavonul a politikától, sokan arra következtettek, hogy a lánya, Sara Duterte-Carpio fog indulni helyette a jövő évi választáson.

Ezt maga az elnök is megerősítette egy újságíró kérdésére, de azt mondta, még nem tudja, mikor lesz mindez hivatalos. Elismerte, hogy régi támogatója, Christopher Lawrence „Bong” Go szenátor indul majd a lánya alelnökjelöltjeként. Duterte-Carpio egyelőre nem kommentálta a hírt.

photo_camera Fotó: GALI TIBBON/AFP

Duterte a fülöp-szigeteki alkotmány értelmében nem indulhat újra a választáson, miután kitöltötte hatéves ciklusát. A tervek szerint ezért jövőre alelnöknek indult volna, de végül visszakozott. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.