Simon Miklós fideszes képviselő egy vadászmisén arról prédikált, hogy a vadászokat Isten küldte a biodiverzitás megteremtése végett

ÉLET
2021 október 03., 14:17
comments 12

Az alanti videón az hallható, ahogy Simon Miklós fideszes parlamenti képviselő, a nyírbogáti Hoportyó Vadásztársaság elnöke, egy vadászmise előtt tartott beszédében szeptember 18-án arról értekezik, hogy a vadászok istentől kapott küldetése, hogy végezzék a dolgukat és teremtsék meg az élővilág biodiverzitását. Simon a beszéde közben a most folyó vadászati világkiállítást is népszerűsítette ezen a 10/10-es, a máriapócsi templom előtt tartott, egyházilag hitelesített marketingeseményen.

Simon szó szerint így fogalmazott:

“Nekünk Istentől való küldetésünk, embereknek, hogy gazdálkodjunk, felelősséggel, a természettel és ennek része, véleményem szerint az, hogy a vadászok teszik a dolgukat, ha látja ezt a nagy nyilvánosság, ha nem látja. És és ennek következtében az élővilág biodiverzitása, azaz sokszínűsége, az gyönyörködtet bennünket. “

Ha nem tudtad volna, a Hoportyó nem mesehős, hanem az Alföld és a Tiszántúl legmagasabb pontja a maga 183 méterével. Hiába ilyen magas, mégsem nyújt lélegzetelállító panorámát a közeli Nyírbogát felé, ugyanis erdő borítja. Erdő, tele Isten fegyveres küldötteivel.

A videót Hadházy Ákos képviselő tette közzé a Facebookon:



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.