Dobrev: Lehet vitatkozni, lehet veszekedni, de egymást megbántani nem szabad

POLITIKA
2021 október 04., 15:25

„Ez az előválasztás, és ezt pontosan tudjuk, hogy nem jöhetett volna létre, ha nem dolgoznak benne ilyen sokan a DK-sok. Mi voltunk a derékhada. Sok helyen nem lett volna sátor se, ha mi nem vagyunk ott,” mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöki rendezvényén hétfőn. A DK miniszterelnök-jelöltje kijelentette:

„Látva most ezt a vitát, hogy "ki fogja tudni legyőzni Orbán Viktort", és ki nem. Hát gyerekek, egyértelmű, mi együtt fogjuk legyőzni Orbán Viktort. Mi DK-sok, LMP-sek, jobbikosok, momentumosok, MSZP-sek és párbeszédesek.”

Dobrev szerint az előválasztás első fordulójának eredménye is azt mutatja, hogy nem lehet megszólítani a választókat Budapestről, vagy egy kis faluból, hanem "mindannyian kellünk hozzá."

„Rajtunk múlik, hogy ezt az erős szövetséget, amit összefogásnak hívunk, megtartsuk. (..) Lehet vitatkozni, lehet veszekedni, de egymást megbántani, egymást megalázni, karaktergyilkosságot folytatni, azt nem szabad.”

- jelentette ki. Dobrev szerint ilyet eddig sem ő, sem pártja nem tett, és a jövőben sem fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.