Dobrev szerint zavaros Karácsonyék ötlete

POLITIKA
2021 október 04., 18:46

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely hétfői kijelentését, miszerint közösen indulnak a második fordulóban, „kicsit zavaros javaslatnak” minősítette a DK miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Dobrev Klára szerint ezt nem gondolták még teljesen végig, ugyanis az előválasztás második fordulójában végül egy jelöltet fognak választani. Szerinte nem lehet megtenni a szavazókkal, hogy ne tudják, pontosan kire is szavaznak. Dobrev arra kért mindenkit, hogy a „hangnemet vegyék kissé vissza”. Azzal kapcsolatban, hogy Karácsony és Márki-Zay közös sajtótájékoztatójukon kijelentették, hogy a nemzetpolitikát az egyik legfontosabb kérdésnek tartják, ezért például többé nem fordulhatna elő, hogy Magyarország a kormányzat támogatásával elutasítja a határon túliak állampolgárságát, Dobrev kijelentette:

a DK állampolgárságot vissza nem vesz, a szavazati jog viszont „nem olyan dolog, ami feltétlenül járna valakinek, aki soha nem élt itt, és nem is akar itt élni”.

Szerinte erről lehetne okos kompromisszumot kötni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.