Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak a Dunántúlon három hétig

hadsereg
2021 október 04., 14:41

Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak három héten át a Dunántúlon, emiatt több település térségében is jelentős hanghatásra lehet számítani.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) azt írta: október 4. és 22. között a Magyar Honvédség (MH) Pápa Bázisrepülőtér nemzetközi kiképzésnek ad otthont.

photo_camera Mi-24 típusú harci helikopterek a Magyar Honvédség Breakthrough 2021 nevű dinamikus bemutatóján a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 29-én. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A harcászati oktató kiképzés során helikopterek és harcászati repülőgépek Pápa, a Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térsége felett, továbbá az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőterein alacsony magasságban hajtanak végre feladatokat. Az érintett településeken hétköznapokon a nappali órákban jelentős hanghatásra kell számítani.

A HM azt írja, a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt