Karácsony és Márki-Zay együtt indulna, de még nem döntötték el, melyikük lesz a miniszterelnök-jelölt

2021 október 4., hétfő 15:09
72

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter a Hódmezővásárhelyen megtartott sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy együtt készülnek kormányzásra, de még nem döntötték el, ki lesz a miniszterelnök-jelölt, és ki a miniszterelnök-helyettes-jelölt.

Karácsony azt ígérte, együtt fognak dönteni mindenben, és kezdeményezni fogják az Országos Előválasztási Bizottságnál, hogy a szavazólapon a nevük egymás mellett legyen.

Márki-Zay szerint az a cél, hogy mindegy legyen, ki lesz a kormányfő, és ki a helyettese, mert közösen fognak dolgozni. Márki-Zay szerint garantálni fogják, hogy olyan új alkotmány lesz, aminek köszönhetően soha többé senki nem hozhat létre diktatúrát.

Márki-Zay azt mondta, a kormányváltás után Hadházy Ákos vezetésével zajlik majd az elszámoltatás és a korrupcióellenesség. Azt mondta, a családtámogatási rendszer megtartásában is megegyeztek, és kiállt a határon túli magyarok mellett is.

Megerősítette, hogy konszenzus nélkül nem lesznek döntések az új kormányban, és napokon belül lezárják a tárgyalássorozatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt