Karácsony és Márki-Zay együtt indulna, de még nem döntötték el, melyikük lesz a miniszterelnök-jelölt

POLITIKA
2021 október 04., 15:09

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter a Hódmezővásárhelyen megtartott sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy együtt készülnek kormányzásra, de még nem döntötték el, ki lesz a miniszterelnök-jelölt, és ki a miniszterelnök-helyettes-jelölt.

link Forrás

Karácsony azt ígérte, együtt fognak dönteni mindenben, és kezdeményezni fogják az Országos Előválasztási Bizottságnál, hogy a szavazólapon a nevük egymás mellett legyen.

Márki-Zay szerint az a cél, hogy mindegy legyen, ki lesz a kormányfő, és ki a helyettese, mert közösen fognak dolgozni. Márki-Zay szerint garantálni fogják, hogy olyan új alkotmány lesz, aminek köszönhetően soha többé senki nem hozhat létre diktatúrát.

Márki-Zay azt mondta, a kormányváltás után Hadházy Ákos vezetésével zajlik majd az elszámoltatás és a korrupcióellenesség. Azt mondta, a családtámogatási rendszer megtartásában is megegyeztek, és kiállt a határon túli magyarok mellett is.

Megerősítette, hogy konszenzus nélkül nem lesznek döntések az új kormányban, és napokon belül lezárják a tárgyalássorozatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.