Már nem kell teszt az Angliába utazó oltottaknak

külföld
2021 október 04., 06:11
comments 2

Változtak a beutazási szabályok Angliában. Mostanáig három kategóriába sorolták az országokat aszerint, hogy járványügyi szempontból mennyire kockázatosak. Magyarország a középső, sárga kategóriába tartozott, amit hétfőn a zölddel együtt megszüntettek, csak a vöröset hagyták meg.

Az új szabály szerint azok, akik nem vörös országból utaznak be, és legalább két hete megkapták valamelyik európai jóváhagyással rendelkező vakcina mindkét adagját, nem kötelesek teszteltetni magukat.

photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Október végétől a nemzetközileg elismert vakcinákkal teljesen beoltott, nem vörös kategóriás országokból érkezőknek nem kell majd PCR-tesztet végezniük az érkezés utáni második napon, elég lesz az olcsóbb gyorsteszt. Ha ez pozitív, ingyen jár majd a PCR.

Az Egyesült Királyság többi részén saját hatáskörben döntenek a kormányok, hogy követik-e az angliai módosításokat. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.