Természetkárosítás miatt emeltek vádat egy sümegi fideszes képviselő ellen

bűnügy
2021 október 04., 15:48
comments 4

A Tapolcai Járásügyészség természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat egy budapesti és két sümegi férfival szemben, mert még 2020-ban egy barna medvének a fejjel együtt kipreparált bundáját adták-vették egymás között, majd próbálták azt az interneten keresztül értékesíteni. Az egyik vádlott, R. József, Sümeg fideszes önkormányzati képviselője, írja a Sümegi Szó. A vádirat szerint a kormánypárti politikus vette meg a medvebőrt 2020 elején 400 euróért, majd adta tovább ugyanannyiért K. Mihály (72) budapesti férfinak, aki történetesen Sümeg díszpolgára. 2020 őszén ő is úgy döntött, hogy megvál a preparátumtól, ezért t megkérte egy szintén sümegi ismerősét, hogy azt értékesítse.

A rendőrség a budapesti K. Mihályt és a sümegi R. Józsefet rabosította, a medvebőrt lefoglalta, és annak elkobzásáról rendelkezett, megállapította, hogy az a Magyar Állam tulajdonába kerül. A barna medve fokozottan védett állat, melynek adásvétele nem engedélyezett. A bűncselekményt azonban nemcsak magára az élő állatra, hanem annak származékára is el lehet követni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.