Vádat emeltek az Ördög Ügyvédje-ügyben

POLITIKA
2021 október 4., 7:59
comments 2

Két emberrel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester jachtozós szexvideójával kapcsolatban.

A vádirat szerint egy ügyvéd foglalkozású férfi egy többszörösen büntetett társa segítségével hozta nyilvánosságra a felvételeket 2019 szeptemberében. „Az ördög ügyvédje” oldalt a tettestárs hozta létre, a hozzá kapcsolódó Facebook-hirdetéseket pedig a jogász bankkártyájáról fizette.

Az ügyészség közleménye ugyan nem nevezi meg, de Czeglédy Csaba DK-s politikus, ügyvéd korábban elismerte, hogy őt tartják az „Ördög ügyvédjének”, és ki is hallgatták gyanúsítottként. A szombathelyi képviselő azt mondta, büszke lenne rá, ha ő lenne a háttérben, de a nyomozók rossz ajtón kopogtatnak. A 444-nek elismerte, többet tud az ügyről, mint amennyit elmond, de a szexvideókhoz állítása szerint semmi köze nincsen.

photo_camera Borkai Zsoltot a botrány ellenére újraválasztották, de lemondott Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A vádirat szerint a megvádolt ügyvéd „9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott”.

Mindkettejüket 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolják, amit az ügyvéd társa bűnsegédként követett el. Indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével

az ügyvédre pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt