A hatóságok Czeglédy Csabát tartják az Ördög Ügyvédjének, a DK-s politikus büszke lenne rá, de állítja, mégsem ő az

POLITIKA
2021 augusztus 31., 15:24
comments 16

Bár a Fővárosi Főügyészség friss közleményében nem nevezte meg, ki az a jogász, akivel a mai kihallgatásán közölték a rendőrök, hogy már nem azzal gyanúsítják, hogy bűnsegéd, hanem azzal, hogy ő hozta nyilvánosságra Borkai Zsolt egykori győri fideszes polgármester yachtozós szexvideóját, az érintett, Czeglédy Csaba, a 444 megkeresésére megerősítette, hogy róla van szó.

Czeglédy, aki Szombathelyen a DK jelöltje az ellenzéki előválasztáson, elmesélte, hogy az ügyben két hete is kihallgatták gyanúsítottként. Akkor több órán át válaszolt a rendőrök kérdéseire. Mai, keddi kihallgatásán állítása szerint a két héttel ezelőttihez képest nem merült fel semmiféle új bizonyíték, olyan pedig főleg nem, ami az ő személyes érintettségére utalt volna az ügyben. Ennek ellenére módosították a gyanúsítást, és bűnsegéd helyett most már tettesnek tartják

„Ami ma történt, a legsötétebb időket idézi: az ügyészség bűncselekmény határát súroló módon, bizonyítékok nélkül utasította a nyomozó hatóságot arra, hogy azt a képtelenséget közöljék velem, hogy érdemi közöm van a Borkaiékat lebuktató felvételek nyilvánosságra hozatalához. Az időzítés nem véletlen: a Fidesz az ügyészséget felhasználva akar az előválasztásba beavatkozni. Szórakoztató látni az ügyészség erőlködését, egyben elkeserítő is, mert számos fideszeseket érintő ügyben megakadályozták a nyomozásokat”

- nyilatkozta lapunknak Czeglédy. Az ellenzéki jogász azt mondta, hogy immár konkrétan azzal gyanúsítják, hogy ő „vagy kérésre egy ismeretlen személy” töltötte fel a netre a szexvideókat 2019 őszén.

„Tényleg nem én voltam, pedig akár büszkélkedhetnék is a dologgal. Az ellenzéki táborban szerintem inkább pozitívan reagálnának, nem hiszem, hogy kövekkel dobálnának, ha én hoztam volna nyilvánosságra Borkai szexvideóját.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.