18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

8 és fél év börtönt kapott a férfi, aki éveken át szexre kényszerítette a nevelt lányát

bűnügy
2021 október 05., 14:32
comments 5

Nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki éveken át szexuális kapcsolatra kényszerítette élettársa akkor még tinédzser lányát - közölte a Budapest Környéki Törvényszék kedden az MTI-vel. A férfit mellékbüntetésként kilenc évre a közügyektől is eltiltották.

A bírósági döntéssel szemben az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért, míg a vádlott szintén felmentésért és enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Az ügyészség 18. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt a férfi ellen vádat.

A törvényszék közlése szerint a vádlott 2009-ben létesített élettársi kapcsolatot és költözött össze a sértett édesanyjával. 2013 elejétől kezdve a férfi rendszeresen szexuálisan közeledett az akkor 14 éves lányhoz, akivel 2013 szeptembere és 2014 májusa között - élettársa terhessége idején - heti rendszerességgel közösült. A sértett vonakodva tett eleget a vádlott kérésének, tartva az ellenkezés miatti büntetéstől, inkább eltűrte a férfi cselekményét. Volt olyan alkalom, hogy a férfi kocsival egy erdős területre vitte a lányt, és ott kényszerítette szexuális aktusra.

A sértett 2017 végén felkeresett egy pszichológust, akivel beszélt nevelőapja tetteiről. Erről a pszichológusnő - a vonatkozó előírások alapján - tájékoztatta a páciense édesanyját, majd közölte, hogy a történteket a gyermekvédelmi szolgálatnak is jelzi. A büntetőeljárás a veresegyházi család- és gyermekjóléti szolgálat jelzése alapján indult az ügyben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.