Egyetlen nap alatt 16 áldozata volt a járványnak

járvány
2021 október 05., 07:40

Arányaiban jóval nagyobb mértékben emelkedik a járvány áldozatainak a száma, mint amennyi új fertőzöttet jelentenek hivatalosan.

A ma reggeli jelentés szerint tegnap 16 koronavírusos beteg hunyt el. Négy hónapja, július elején volt ennél magasabb az egyetlen napon elhunytak száma.

A lenti grafikonban a kiugró értékek hétfőiek, ekkor három nap adatait közlik egyben. Most hétvégén 31 koronavírus fertőzött hunyt el. A hétnapos átlag már 10-re emelkedett.

link Forrás

Többen vannak kórházban, mint egy nappal korábban. Azt továbbra sem árulják el, hogy közülük hányan oltatlanok.

link Forrás

Magasan van, de az elmúlt 5 napban stagnál a lélegeztetőgépen lévők száma. (Tavaly ebben az időszakban nem voltak ennyien lélegeztetőn.)

link Forrás

Az áldozatok számából is látszik, hogy a hivatalosan jelentett új fertőzöttek számánál egészen biztosan jóval többen koronavírus-fertőzöttek. Kedd van, a hétvégi tesztek miatt ilyenkor rendre kevesebb új fertőzöttet jelentenek, mint a hét többi napján. A jelentés szerint 294 új fertőzöttet találtak (egy hete 265 volt ez a szám). A hétnapos mozgóátlag folyamatosan emelkedik a kevés teszt ellenére.

link Forrás

Merthogy továbbra is keveset tesztelünk. (A kiugró számok itt is a hétvégi, egyben közölt adatoknak köszönhetőek. A hétnapos mozgóátlagot érdemes figyelni.)

link Forrás

A kormány nem győzi hangsúlyozni az oltások fontosságát a járvány elleni harcban. De a jelek szerint a kiplakátozott Merkely Béla kevéssé győzi meg az embereket, hogy az "Oltás működik, Magyarország működik" szlogen azt jelenti, hogy el kell menniük oltásra. 2 150-en kapták meg tegnap az első oltásukat.

link Forrás

A beoltottak száma 5 897 432 (a teljes lakosság 60 százaléka), közülük 5 661 324-en a második oltást is megkapták, 816 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.