Fekete-Győr bizalmi szavazást kezdeményez maga ellen a Momentum élén

2021 október 5., kedd 7:31
1

Egy Facebook-posztban jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, hogy vállalja a felelősséget a gyenge eredményért a miniszterelnök-jelölti versenyben, és ezért bizalmi szavazást kezdeményez magával szemben.

Fekete-Győr megköszönte annak a 130 ezer embernek a szavazatát. akik momentumos jelöltre szavaztak az első fordulóban, és aminek eredményeként 15 momentumos nyerte el az összellenzéki jelöltséget.

Ezután arról írt, hogy neki viszont sajnos nem sikerült demonstrálni a kormányzóképességet és esélyes jelöltté válni az első forduló végére. Hibákat is elkövetett, írja, és fontos visszajelzés, hogy fiatal még, és nincs vezetői tapasztalata. Megköszönte annak a 21 ezer embernek, aki így is rá szavazott.

„A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően” - írja Fekete-Győr, akinek mandátuma a párt élén 2022 nyaráig tart.

Bárhogyan is alakul a bizalmi szavazás, „rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd” - zárja a posztot a pártelnök.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt