Három név lesz az előválasztási szavazólapokon, de ha valaki addig visszalép, akkor filccel lehúzzák a nevét

POLITIKA
2021 október 05., 11:24
comments 4

Információink szerint kedd délelőtt a pártelnökök ülésén dőlt el több, az előválasztás második fordulóját érintő technikai kérdés is.

Döntés született arról, hogy a szavazólapokon mindhárom miniszterelnök-jelölt, azaz Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve is rajta lesz. Jelenleg ugyan nem tudni, hogy Karácsony és Márki-Zay közül ki fog visszalépni, ha egyáltalán, ám a szavazólapokat kedden nyomdába kellett küldeni. Ezért ha a szavazások megkezdésééig valóban lesz visszalépés, akkor a visszalépő nevét az összes szavazólapról filctollal kell majd lehúzni.

Karácsony hétfőn azt mondta, kezdeményezni fogják, hogy Márki-Zay Péterrel együtt szerepeljenek a szavazólapon, amolyan közös ajánlatként, de a Civil Választási Bizottság már jelezte, hogy erre nincs lehetőség.

Döntöttek kedden arról is, hogy hasonlóan az első körhöz, ismét szükség lesz igazolvány-alapú azonosításra az online szavazók esetében, azaz mindenkinek be kell majd mutatnia a kamerába a személyijét és a lakcímkártyáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.