Ismét elérhető a Facebook, és az alkalmazások, amiket felvásároltak, hogy ne veszélyeztessék a Facebook piaci fölényét

2021 október 5., kedd 4:13
2

Magyar idő szerint hétfő késő délután és este több órán keresztül nem volt elérhető sem a Facebook, sem a vállalat tulajdonában lévő Instagram és Whatsapp. A hibát világszerte lehetett tapasztalni, legalább hat órán át maradtak az emberek tartalmas kikapcsolódási lehetőségek nélkül.

A helyzet éjszakára rendeződött, ismét minden szolgáltatás elérhető. A vállalat szerint egy konfigurációs változtatás okozta a kimaradást. A Facebook fejlesztőinek közleménye szerint az elhibázott rendszer-konfigurálás érintette a belső rendszerüket is, emiatt pedig nehezebb volt megoldani a felmerülő hibákat. Elmondásuk szerint semmi nem utal arra, hogy a felhasználói adatok bármilyen szempontból veszélybe kerültek volna a leállás során. Hétfőn Mark Zuckerberg is elnézést kért a problémákért:

A BBC összefoglalója szerint voltak, akik hibát tapasztaltak a Facebook virtuális valóság-headset-platformjának, az Oculusnak a használata közben is.

A globális leállás egy nappal azután történt, hogy a média elé állt a Facebook egy korábbi alkalmazottja, Frances Haugen, aki különféle belső dokumentumok nyilvánosságra hozásával arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a Facebook a növekedést fontosabbnak tartotta, mint a biztonsági kérdéseket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt