A vizes homok miatt álltak le szerda reggel a körúti villamosok Budapesten

közlekedés
2021 október 06., 09:49
comments 4

Ha valaki szerda reggel a körúti Combinókkal próbált meg bárhova is eljutni, annak nehéz dolga volt, mert a 4-6-os vonalán a villamosokat sorra vitték a remízbe, és végül az összeset át kellett vizsgálni, mert az összes jármű homokszóró hibát jelzett.

photo_camera Fotó: Jászai Csaba/MTI/MTVA

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Telexnek elmondta, a problémát az okozta, hogy a csúszásgátló homokot a pályára hintő szórófejek tömődtek, valószínűleg azért, mert a tartályokba vizes homok került.

Az nem derült ki, hogy a homokba – amit a villamosok azért szórnak a sínre, hogy ne csússzanak az esőben – szállítás közben vagy már a tároláskor került bele a víz, de nagyon valószínű, hogy az egészről az eső tehet.

Mindenesetre a BKV igazgatója azt mondta, a villamosok közül délutánra az összes újra üzemkész lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.