Koronavírus-számok Magyarországon 7/27/2022
Elhunytak + 54 Σ 46 790
Kórházban + 479 Σ 1 345
Fertőzöttek + 14 402 Σ 1 965 481
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 413 420
A legújabb trendek

Fogva tartották az egészségügyi dolgozókat és szétzúzták az ampullákat egy guatemalai vírusszkeptikus faluban

2021 október 6., szerda 4:34

Falusiak támadtak Guatemala középső részén a koronavírus elleni oltási kampánnyal megbízott egészségügyi dolgozókra, közölte kedden az ország egészségügyi minisztériuma.

A tárca tájékoztatása szerint a Maguilá nevű faluba érkező, mintegy tízfős csoport tagjait a helybeliek bántalmazták, több órán át fogva tartották, és csak a kiérkező rendőrök és önkormányzati vezetők rábeszélésére engedték el őket.

Beszámolók szerint a lakosok az oltóanyagot is meg akarták semmisíteni, az ampullákat földhöz vágták vagy kövekkel zúzták szét.

A helyi egészségügyi központ vezetője, Gabriel Sandoval újságíróknak arra panaszkodott, hogy az emberek közül sokan nem is hisznek a betegség létezésében.

A 18 milliós Guatemalában - amely Közép-Amerika legnépesebb országa - az oltási kampányt egészségügyi dolgozók végzik, akik sok esetben házról házra, a legtávolabbi régiókban gyalog kénytelenek járni. Több térségben azonban az emberek nem hajlandóak felvenni az oltást, egyesek vallási meggyőződésükre, mások innen-onnan hallott értesülésekre hivatkozva.

Guatemala lakosságának eddig csak mintegy 14 százaléka vette fel az oltás mindkét dózisát. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem keddi összesítése szerint az országban a világjárvány kezdete óta 569 440 ember kapta el a koronavírust, és 13 794-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 szövődményeibe. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt