Otis lett Alaszka legkövérebb medvéje

2021 október 6., szerda 11:24
2

Egy Otis nevű barnamedvét választottak idén Alaszka legkövérebb mackójának.

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park helyi idő szerint kedd este tette közzé a Kövér Medve Hetében zajló szavazás eredményét. Az ünnepi héten a rezervátum dolgozói kiválasztanak 12 állatot, fotókat tesznek közzé róluk. Idén múlt szerdától keddig több mint 793 ezer szavazat érkezett a világ minden tájáról.

Az online látogatók és a medverajongók webkamerákon figyelhették a mackókat, megnézhették az előtte-utána fotókat, mielőtt leadták volna voksukat.

A medvék soványan indulnak a nyárnak, őszig van idejük, hogy a téli álomhoz zsírtartalékokat képezzenek. A Katmai mackói több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.

Nyáron és ősszel leginkább a Brooks folyónál gyűlnek össze, hogy a vízben az áramlattal szemben, a szaporodási helyük felé úszó lazacokat megfogják. A vadászatukat webkamerán is lehet követni.

A maga 25 évével Otis a vidék egyik legidősebb barnamedvéje. Eleinte nagyon sovány volt, de kitűnő lazacfogó képességei révén gyorsan meghízott, többször is győzött a szavazáson.

Fotó: explore.org

Az első medveversenyt 2014-ben tartották, azt is ő nyerte. Akkoriban a szavazás egyetlen napig tartott, azóta hétnapossá bővítették.

A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy itt élnek a legsűrűbben a barnamedvék. Évente megrendezett eseményük, a Kövér Medve Hete vidáman és ötletesen ismerteti meg az emberekkel a távolból a sarkvidéki területen élő több mint kétezer barnamedve élőhelyét és az őket körülvevő ökoszisztémát. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt