Ezrek zaklatták a nőt, akinek a telefonszáma felbukkan a Netflix legújabb sztársorozatában

október 7., csütörtök 6:06
4

Több ezer zaklató telefonhívást kapott az a dél-koreai nő, akinek a telefonszáma felbukkan a Netflix rendkívül népszerű új sorozatában, a Squid Game-ben. A sorozatban, amiben a szereplők egy halálos játéksorozatban küzdenek egymással nagy összegű jutalomért, a játékosoknak telefonon kell jelentkezniük. A sorozatban felbukkanó szám azonban egy valóban létező mobilszám volt, egy szeongdzsui üzletasszony mobilszáma.

A Squid Game egyik jelenete egy mobiltelefon kijelzőjén. Fotó: ROMAIN LONGIERAS/Hans Lucas via AFP

A sorozat elindulása óta ezrével kapja az sms-eket és hívásokat. Olyan mennyiségben, hogy az állítása szerint már a hétköznapi létezését is akadályozza. "Ezt a számot használom már több mint tíz éve, érthető, ha kicsit fel vagyok zaklatva. Már több mint négyezer számot kellett törölnöm a telefonomból" - nyilatkozta a Money Today koreai hírlapnak.

Az üzletasszony eleinte nem is értette, hogy miért hívogatják ezrével, mígnem egy barátja felhívta rá a figyelmét, hogy az ő száma szerepel a sorozatban.

A koreai sajtóhírek szerint a nőt ötmillió wonnal (~1,3 millió forinttal) igyekeztek kárpótolni, de ő visszautasította az ajánlatot. A Netflix ez utóbbi állítást nem kívánta kommentálni, de a sorozat rajongóit arra kérte, hogy ne hívogassák a számot. "A gyártó céggel együtt dolgozunk az ügy megoldásán, melynek részeként szükség szerint kivágjuk a sorozatból a jeleneteket, amikben a szám látható.

A szeptember 17-én indult sorozat tíz napon belül a világ kilencven országában lett a Netflix legnézettebb sorozata. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt