40 ezer forintos állami támogatást kaphatnak azok, akik magánbölcsibe viszik a gyereket

PÉNZ
2021 október 09., 08:59
comments 18

„Havi maximum 40 ezer forintos támogatást is igényelhetnek azok, akik nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátásban, vagy napközbeni gyermekfelügyeletet nyújtó szolgáltatásban szeretnék elhelyezni a gyermeküket” – jelentette be Facebookon Novák Katalin családügyi miniszter.

A bejelentés szerint a támogatást 2022. december 31-éig lehet igényelni a Magyar Államkincstár honlapján.

Novák a videójában úgy fogalmaz, „nem kell mást tenni, mint felkeresni a Magyar Államkincstár honlapját, és ott benyújtani az igényt azoknak, akik most mennének vissza dolgozni”, és miközben kimondta a „dolgozni” szót, Novák diszkréten idézőjelet formált a két kezével.

via GIPHY

A KSH 2020-as adatai szerint 2018-ban még 47 169 bölcsődei férőhely volt országosan, 2019-ben pedig 48 702. Ez a növekedés azonban kevés volt ahhoz képest, hogy a kormány 2015-16-ban azt ígérte, már 2018-ra 60 ezer bölcsődei férőhely lesz az országban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.