A Nobel-békedíjat nyert Dmitrij Muratov Navalnijnak adta volna a díjat

díj
2021 október 09., 07:25

Dmitrij Muratov orosz korrupcióellenes újságíró, a független, rendszerkritikus Novaja Gazeta főszerkesztője azt mondta, teljesen váratlanul érte, hogy Fülöp-szigeteki Maria Ressával együtt ők kapták a Nobel-békedíjat. Azt mondta, először azt hitte, átverés.

Muratov péntek délután egy moszkvai sajtótájékoztatón azt mondta, ő inkább a bebörtönzött Alekszej Navalnijnak adta volna a Nobel-békedíjat. Arról is beszélt, hogy egyelőre nem kapott választ arra, hogy a neki ítélt díj miatt újságja, a független és rendszerkritikus Novaja Gazeta is „külföldi ügynöknek” minősül-e majd.

photo_camera Dmitrij Muratov Fotó: ILYA PITALEV/Sputnik via AFP

Muratov azt mondta, az 1,1 millió dolláros díj egy részét egy olyan jótékonysági szervezetnek adja, ami ritka betegségekkel küzdő gyerekeket segít. (The Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.