Futóverseny lesz, a hétvégén lezárják Budapest egy részét

Budapest
2021 október 09., 05:38

Futóverseny miatt vasárnap este nyolcig Budapesten több utat teljesen néhányat csak szakaszosan zárnak le. A Pázmány Péter sétányt már pénteken lezárták, de a hétvége folyamán további utakat zárnak le a 36. Spar Budapest Maraton futófesztivál miatt.

photo_camera 2018-ban Szijjártó Péter külügyminiszter is futott Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Szombaton időszakosan lezárják a budai alsó rakpart Dombóvári út és Üstökös utca közötti szakaszát, a Halász utcai felhajtótól a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca és az Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Várkert rakpart útvonalat és a Műegyetem rakpartot.

Vasárnap szintén időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot és a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Dráva utca között. De lesz még lezárás a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Várkert rakpart útvonalon, az Alagút utca-Attila út-Apród utca útvonalon, de a Szent Gellért rakparton, a Műegyetem rakparton és a Dombóvári úton is.

A lezárások nemcsak az autósokat, de azokat is érinti, akik busszal közlekednének a hétvégén. Hogy mely járatokat érintik a lezárások, arról a Budapesti Közlekedési Központ oldalán lehet tájékozódni.

Az MTI szerint egyébként a futóversenyre több mint tízezer résztvevőt várnak, akik a két napon 11 távot teljesíthetnek a 400 méterestől a maratoni távig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.