Futóverseny lesz, a hétvégén lezárják Budapest egy részét

2021 október 9., szombat 5:38

Futóverseny miatt vasárnap este nyolcig Budapesten több utat teljesen néhányat csak szakaszosan zárnak le. A Pázmány Péter sétányt már pénteken lezárták, de a hétvége folyamán további utakat zárnak le a 36. Spar Budapest Maraton futófesztivál miatt.

2018-ban Szijjártó Péter külügyminiszter is futott Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Szombaton időszakosan lezárják a budai alsó rakpart Dombóvári út és Üstökös utca közötti szakaszát, a Halász utcai felhajtótól a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca és az Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Várkert rakpart útvonalat és a Műegyetem rakpartot.

Vasárnap szintén időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot és a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Dráva utca között. De lesz még lezárás a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Várkert rakpart útvonalon, az Alagút utca-Attila út-Apród utca útvonalon, de a Szent Gellért rakparton, a Műegyetem rakparton és a Dombóvári úton is.

A lezárások nemcsak az autósokat, de azokat is érinti, akik busszal közlekednének a hétvégén. Hogy mely járatokat érintik a lezárások, arról a Budapesti Közlekedési Központ oldalán lehet tájékozódni.

Az MTI szerint egyébként a futóversenyre több mint tízezer résztvevőt várnak, akik a két napon 11 távot teljesíthetnek a 400 méterestől a maratoni távig.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt