24 óra kimaradás után visszajött az áram Libanonban

külföld
2021 október 10., 15:11

„A libanoni energiaellátási hálózat teljesen leállt ma délben, és valószínűtlen, hogy hétfőig újrainduljon” - közölte szombaton a Reuters hírügynökséggel egy kormányzati tisztségviselő, de vasárnapra, 24 órával a leállás után sikerült visszahozni az áramot.

A Bejrút közeli Zahraniban szombaton állt le a hőerőmű, néhány órával azután, hogy az ország északi részén lévő Deír Ammar-i erőművet is le kellett kapcsolni pénteken az üzemanyaghiány miatt.

Az energiaügyi minisztérium vasárnap közlése szerint a központi bank 100 millió dollár hitelt adott a minisztériumnak, hogy üzemanyagot vásároljanak és abból fenntartsák az erőművek működését. A közlemény szerint a hitelnek köszönhetően az erőművek most ugyannyi áramot tudnak termelni, mint a kimaradás előtt, csakhogy ez azt jelenti, hogy van olyan háztartás, ahol naponta csak két órára van áram.

A hadsereg is felajánlotta az üzemanyaguk egy részét, amíg importtal nem lehet többhöz jutni.

Libanon az elmúlt 18 hónapban komoly gazdasági válságon és rendkívüli üzemanyaghiányon megy keresztül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.