Ismét terheléses támadás érte az előválasztás informatikai rendszerét

POLITIKA
2021 október 10., 12:28
comments 4

„Jelen pillanatokban is állandó és nagy erejű terheléses támadások alatt állunk! Újra megcélozták az előválasztás informatikai rendszerét, különböző célpontokkal, több hullámban” - írják az előválasztás Facebook oldalán.

Mint írják DoS típusú támadás érkezett komponensenként egymás után, normál felhasználástól 1-2 nagyságrenddel nagyobb terhelés. Az első pár perces kiesést okozott a elovalasztas.hu-n.

A sátrakat és az online szavazást nem érintette egyik sem, lassulás volt, de szolgáltatás kiesés nem.A védelmi rendszer és az informatikusaink gyors reagálásának köszönhetően a működésünk egyelőre zavartalan.

Az előválasztás második fordulója vasárnap kezdődött, az első forduló első napján szintén terheléses támadás érte az informatikai rendszert, ami miatt két nappal meghosszabbították az első fordulót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.