Menekült afgán focista lányokat fogad be az Egyesült Királyság

külföld
2021 október 10., 15:47

Ígéretes fiatal lány futballtehetségeknek és családjaiknak ajánlott fel letelepedést az Egyesült Királyság, miután el kellett menekülniük a nők jogait semmibe vevő tálib hatalom elől.

A 13 és 19 éves lányokból álló 35 fős focicsapat a múlt hónapban menekült el Afganisztánból és húzták meg magukat egy pakisztáni hotelben. Azonban ott is csak ideiglenesen maradhattak, aminek hétfőn le is járt a határideje.

„Már azon dolgozunk, hogy véglegesítsük az afgán Nők Fejlődése Csapat vízumait, és várjuk, hogy rövidesen üdvözölhessük őket az Egyesült Királyságban” - mondta a brit kormányszóvivő.

Ha az Egyesült Királyság vagy más ország nem fogadta volna be őket, akkor a csapatnak vissza kellett volna térni Afganisztánba, ahol távozásuk előtt már a csapat hetven százaléka halálos fenyegetést kapott a táliboktól. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.