Összecsaptak a rendőrökkel a római oltásellenes tüntetés résztvevői

külföld
2021 október 10., 7:34
comments 5

Súlyos rendbontásokba torkollottak szombat este Rómában az oltási kampány és a koronavírus-járvány miatti intézkedések elleni tüntetések, számolt be az Euronews. A több ezres demonstráló tömeg többször összecsapott a rendőrökkel, akik gumibotokkal, paprikasprayjel és vízágyúkkal próbálták feloszlatni a dühös tömeget. Legalább négy embert őrizetbe vettek.

A tüntetők azért vonultak utcára, mert október 15-től Olaszországban védettségi igazolással kell rendelkeznie az összes munkavállalónak. Amíg ezt nem pótolják, felfüggesztetik őket az állásukból és fizetést sem kapnak. A szigorú szabályt azután hozta az olasz kormány, hogy a lakosság 15 százaléka még egyetlen oltást sem kapott. Hétfőtől amúgy jelentős enyhítések lesznek Olaszországban: feloldják a nézőszám korlátozását a mozikban és a színházakban, valamint a sportlétesítményekbe is többen mehetnek, mint eddig. Védettségi igazolást továbbra is mindenhol fel kell mutatni, és a szájmaszk viselése is kötelező marad.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt