Kaliforniában betiltották az óvszer nem konszenzuális levételét

külföld
2021 október 11., 13:31

Gavin Newsom, Kalifornia állam kormányzója csütörtökön aláírta azt a kétpárti támogatással elfogadott törvényt, ami megtiltja, hogy szex közben, a partnere egyetértése nélkül levegye valaki az óvszert. Az új szabályok szerint ez is szexuális bűncselekménynek számít.

A törvény beterjesztői éveken át próbálkoztak hasonló törvény elfogadtatásával, de azok a javaslatok, amelyek alapján az elkövetőket akár börtönre is ítélhették volna, rendre elbuktak a szavazásokon. Az új javaslat szerint az áldozatok kártérítésért perelhetnek, de börtönt nem kaphatnak az elkövetők. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.