17 újabb áldozat, az előző héthez képest 40 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma

járvány
2021 október 12., 07:34

17 újabb halálesetet jelentettek ma reggel. Ez jóval magasabb a heti átlagnál (11). Összesen már 30 320 koronavírusos beteg hunyt el Magyarországon.

link Forrás

Kórházban 733 Covid-fertőzött van, a számuk emelkedik. Jóval alacsonyabb viszont, mint tavaly ugyanekkor (1 418). Azt továbbra sem árulják el, hogy a kórházban lévők hány százaléka nincs beoltva.

link Forrás

110 koronavírusos beteg van lélegeztetőn. Hetekig magasabb volt ez a szám, mint tavaly ilyenkor, ez mostanra megfordult, jó eséllyel az oltásoknak köszönhetően.

link Forrás

Továbbra is alacsony a tesztek száma.

link Forrás

Hogy kevés az eddigi tesztelés, azt jól mutatja, hogy az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya nő, már 5 százalék felett van.

link Forrás

A kevés teszt miatt egészen biztosan jóval magasabb a fertőzöttek száma a hivatalos jelentésben szereplőnél. De azért ezen a héten a korábbi lassú, fokozatos emelkedés is szintet lépett. Tegnap és ma 40 százalékkal több fertőzöttet jelentettek, mint egy hete. A heti átlag pedig már 677-re nőtt.

link Forrás
link Forrás

Az oltásoknál nincs változás: nagyon kevés azoknak a száma, akik most gondolják meg magukat, és mégis beadatják az első adagot. Tegnap 1 918-an voltak. Ahhoz, hogy a 6 millió beoltottak elérjük a jelenlegi oltási tempó mellett (az első oltások heti átlaga 2 077), még 42 napra lenne szükség. Ez az a szint, amit Orbán terve szerint május közepére kellett volna megugrani.

Eddig összesen

  • 5 911 737-an kapták meg az első oltást, ez a 12 év felettiek 68,6 százaléka
  • 5 682 396-an kaptak második oltást is (66 százalék)

911 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Az elmúlt két hétben lakosságarányosan Csongrádban, Nógrádban és Szabolcsban nőtt leginkább a megtalált új fertőzöttek száma.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.