Közel 85 ezren adták le a szavazatukat hétfőn

POLITIKA
2021 október 12., 06:35
Nyitnak az urnák a Széll Kálmán téren 2021. október 10-én
photo_camera Nyitnak az urnák a Széll Kálmán téren 2021. október 10-én Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Hétfőn, az előválasztás második fordulójának második napján 84.781-en adták le szavazatukat valamelyik miniszterelnök-jelöltre - írja kedd reggeli közleményében a lebonyolító Országos Előválasztási Bizottság

Ez a második legmagasabb szám az előválasztás kezdete óta. Ennél többen csak szeptember 25-én voksoltak az első körben, de az egy szombati nap volt; hétköznap ennyien az első körben egyetlen nap sem szavaztak.

A szavazópontokon hétfőn összesen 68 284-en jelentek meg, online pedig további 16 497 fő adta le szavazatát. Ezzel két nap után a leadott szavazatok száma a második fordulóban: 163 393.

A bizottság azt írja, hogy a szavazás fennakadások nélkül zajlik, jóllehet az informatikai rendszert szinte minden nap érik terheléses támadások, de az aHang és a pártok informatikusai biztosítják a zavartalan működést.

Azt írják, hogy a második fordulóban az ország összes szavazópontján minden szavazásra jogosult személy érvényesen tud szavazni, a megnövekedett operátori kapacitásoknak köszönhetően pedig jelentősen lerövidült a videós azonosítás várakozási ideje is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.