Szerbiában a súlyos betegek 95 százaléka nincs beoltva

külföld
2021 október 12., 18:09
comments 1

Azok, akik felvették a védőoltás mindkét adagját, senki sincs lélegeztetőgépen, ha megfertőződnek, enyhébb tünetekkel átesnek a betegségen, mondta egy belgrádi szakorvos, akit az ATV Híradója idézett. Stevan Bojevic szerint Szerbiában jelenleg száz kórházban lévő koronavírusos beteg közül alig tíz van beoltva, a leggyakrabban az oltatlanok szorulnak kórházi kezelésre. Hozzátette:

a súlyos betegek 95 százaléka nem volt beoltva a koronavírus ellen.

Szerbiában berobbant a negyedik hullám: az elmúlt 24 órában 6930 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Ugyanekkor 53-en vesztették életüket. Jelenleg 6591 beteget kezelnek kórházban, közülük 269-en vannak lélegeztetőgépen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.