Börtönbüntetést kapott a Bayern focistája, mert távolságtartási végzés hatálya alatt békült ki és házasodott össze a barátnőjével

2021 október 13., szerda 19:14
2

Egy madridi bíróság hat hónap börtönbüntetésre ítélte Lucas Hernandezt, a Bayern München focistáját, mert megszegte azt a távolságtartási végzést, amit 2017-ben, kapcsolaton belüli erőszak ügyében róttak ki rá. Abban az ügyben akkori barátnője, azóta felesége, Amelia Ossa Llorente volt a sértett.

Szerdán a bíróság közölte, hogy nem fogadja el Hernandez korábbi fellebezését, melyben felfüggesztett büntetést kért, de ezt a bíróság elutasította, arra hivatkozva, hogy a férfit már kétszer bűnösnek mondták ki a 2017-es ügyben. A focistának október 19-én meg kell jelennie a bíróságon, majd 10 napja lesz arra, hogy bevonuljon a börtönbe. Hernandez ez ellen fellebezett.

Amelia Ossa Llorente és Lucas Hernandez Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

2017 februárjában Hernandezt és barátnőjét is 31-31 nap közmunkára ítélték erőszakos viselkedés, bántalmazás és tulajdon megrongálása miatt a perben, a férfi emellett viszont nem közelíthette volna meg a nőt 500 méternél közelebb. Ez volt a feltétele annak, hogy felfüggesszék a börtönbüntetését.

Hernandezt a távolságtartási végzés megszegése miatt 2017 júniusában vették először őrizetbe a madridi reptéren, amikor nászútjukról tértek haza. Időközben ugyanis kibékültek és összeházasodtak. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt