A volt louisianai kormányzó özvegye exhumáltatta és elhamvasztatta a férjét, mert képtelen volt látogatni a sírját

ÉLET
2021 október 14., 15:28
comments 3

Trina Edwards, Edwin Edwards egykori louisianai képviselő és kormányzó özvegye tíz héttel a temetés után exhumáltatta a férje holttestét, elhamvasztatta és a maradványait azóta az éjjeli szekrényén őrzi. A döntésről azonban nem tájékoztatta előre a kormányzó három idősebb gyermekét, akiket feldühített a dolog, állításuk szerint az apjuk ugyanis egész életében ellenezte a hamvasztást.

Az özvegy hétfőn beszélt arról egy louisianai rádióműsorban, hogy hiába ment el akárhányszor a temetőhöz, képtelen volt kiszállni az autójából és meglátogatni a sírt. „Utáltam az egészet - mondta Trina Edwards. - Ezért eldöntöttem, hogy hazahozom.” Azt állítja, amint a férje hamvai hozzá kerültek, hatalmas megkönnyebbülést érzett, és azt, hogy végre képes volt lezárni a dolgot.

Edwin Edwards és Trina Edwards 2014-ben
photo_camera Edwin Edwards és Trina Edwards 2014-ben Fotó: SEAN GARDNER/Getty Images via AFP

Az egykori kormányzó három idősebb gyermekét viszont nagyon feldühítette az özvegy lépése, akik már a temetés miatt is összevesztek a nővel. Akkor ugyanis állításuk szerint nemcsak kihagyta őket a szertartás tervezéséből, hanem ülőhelyet semtartott fenn nekik a ceremóniára.

Az özvegy azt mondja, a férje rábízta, hogy mit csinál a holttestével. A rádióban arról beszélt, hogy a férje által lefoglalt sírhelyet ő nem vehette igénybe (nem indokolta, miért), ezért kellett a legkönnyebben elérhető helyre temetni. Ezt viszont hamar megbánta, és ezért döntött az exhumálás mellett.

Trina Edwards szerint a férfi sosem beszélt a temetkezési terveiről a gyerekeivel, akik viszont ennek az ellenkezőjét állítják. Stephen Edwards elmondta, hogy apja többször beszélt arról, hogy II. világháborús veteránként a Port Hudson Nemzeti Temetőben szeretne nyugodni. Anna Edwards sms-ben értesült az exhumálásról és a hamvasztásról, a hírtől állítása szerint megdöbbent és elszörnyedt. Ugyanis emlékei szerint apjának sosem tetszett a hamvasztás gondolata, „utálatosnak” tartotta.

Trina Edwards tervei szerint a férje hamvai nyilvános helyre kerülnek idővel, de nem bánja, amit tett. Mint mondja, ő az özvegy és ehhez joga volt. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.