Az MSZP mégsem tartózkodik, hanem inkább Márki-Zay Pétert támogatják

október 14., csütörtök 11:48
21

Miután az elmúlt napokban több MSZP-s politikus is Dobrev Klára mellett állt ki az előválasztás második fordulójában, a szocialista párt Országos Elnöksége csütörtökön rendkívüli ülést tartott, ahol értékelték az előválasztást, és arra jutottak, hogy korábbi tartózkodó álláspontjukat megváltoztatva Márki-Zay Pétert támogatják.

Az MSZP közleményében azt írja, hogy az elmúlt napokban külön úton, de mindkét miniszterelnök-jelölt azzal a kéréssel fordult a párt vezetéséhez, hogy tegye egyértelművé az álláspontját a miniszterelnök-jelöltek támogatásáról, ezért ezt most megteszik.

Mint írják,az előválasztáson Karácsony Gergely főpolgármester miniszterelnök-jelöltségét éppen azért támogatta az MSZP, mert benne látta azt a politikust, aki hitelesen képes képviselni a baloldali és zöld értékeket, ugyanakkor alkalmas arra, hogy egy sokszínű, többféle értékrendet képviselő pártokból álló szövetséget összefogjon, és a pártok felé elköteleződéssel nem rendelkező bizonytalan választókat is megszólítson, és maga mellé állítson.

Karácsony visszalépése után a cél nem változott, és úgy látják, hogy 2022-ben megvan az esély arra, hogy leváltsák a Fidesz-rendszerét, és erre azzal a miniszterelnök-jelölttel van nagyobb esély, aki képes az új többséget maga mellé állítani.

„Az MSZP Országos Elnökségének állásfoglalása alapján – bár mindkét miniszterelnök-jelölt hasonló, az MSZP elvárásaival összhangban álló baloldali-zöld programot képvisel – Márki-Zay Péternek van nagyobb esélye arra, hogy 2022-ben megnyerje az országgyűlési választást.

Az MSZP Országos Elnökségének korábbi állásfoglalása alapján az MSZP tagjainak személyes döntésén múlt, hogy kit támogatnak a második fordulóban. Az MSZP vezetése azonban a mai döntése értelmében arra kéri valamennyi tagját és szavazóját, hogy az előválasztás hátralévő időszakában Márki-Zay Pétert támogassák” – írja a párt közleménye végén.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt