Japánban a járvány kezdete óta minden eddiginél több gyerek lett öngyilkos

külföld
2021 október 14., 04:31
comments 1

Az erre vonatkozó adatokat 1974 óta rögzítik, a tokiói oktatási minisztérium jelentése szerint pedig a járvány kezdete óta Japánban minden eddiginél több gyerek lett öngyilkos. Tavaly 415 japán általános vagy középiskolás gyerek vetett véget az életének, százzal több, mint egy évvel korábban.

Japán hosszú évek óta a legmagasabb öngyilkossági aránnyal rendelkezik a hét legfejlettebb iparosodott ország között, de az öngyilkosságok számát az elmúlt 15 évben 40 százalékkal sikerült csökkenteni. A 2009-et követő évtizedben folyamatos volt a csökkenés.

A járvány kezdetekor azonban az öngyilkosságok száma ismét emelkedni kezdett. De míg a férfiak körében továbbra is csökkent, a nők körében nőtt azok száma, akik végeztek magukkal, amit a szociológusok a járvány okozta érzelmi és anyagi megrázkódtatásokkal magyaráznak.

Ha Ön is úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja 116-123 és 0680810600 lelkisegély számot.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.