Négy nap alatt 345 ezren szavaztak az előválasztáson

POLITIKA
2021 október 14., 06:11
comments 8

Az előválasztás szervezőinek csütörtök reggeli beszámolója szerint továbbra is nagyon magas a résztvevők száma, még azzal együtt is, hogy a keddi rekordot szerdán már nem sikerült túlszárnyalni. Szerdán összesen 85708 ember szavazott a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt valamelyikére. 66938 ember személyesen, míg 18770 ember online.

Ez az eddigi harmadik legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel négy nap után 345.881 fő.

Az Országos Előválasztási Bizottság beszámolója szerint az új szavazók száma is tovább nőtt: már több mint 94 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az első fordulóhoz képest könnyebbé vált a részvétel azzal, hogy megszűnt a választókerületi illetékesség, így az ország összes szavazópontján tudnak érvényesen szavazni a választásra jogosultak. Összesen tehát az előválasztás két fordulójában már 727 ezer ember vett részt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.