Tűzvész pusztított egy tajvani toronyházban, többen meghaltak és megsérültek

külföld
2021 október 14., 08:57

Tűz ütött ki csütörtökön egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziungban, a halálos áldozatok száma 46-ra emelkedett, és több tucatnyian megsérülhettek.

A korábbi hírek még kilenc halottról és 44 sérültről szóltak, de jelezték, hogy az áldozatok száma feltehetően nőni fog.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, de a tüzet csak reggelre tudták eloltani. A tűzoltóság tájékoztatása szerint az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. Szerintük még több holttestet is találhatnak, mert a hetedik és tizenegyedik emelet között „tűzcsapda” keletkezett, és többen bennéghettek.

A negyven éve épült toronyház alsó emeletein boltok, a felsőbb szinteken lakások voltak. A tűz oka egyelőre nem ismert. (MTI/Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.