Elfogták és őrizetbe vették a meggyilkolt Agnes Tirop férjét

október 15., péntek 4:07

Őrizetbe vették a meggyilkolt kenyai hosszútávfutó Agnes Tirop férjét - közölte csütörtök este a kenyai bűnügyi igazgatóság. Twitteren azt írták: „A 25 éves Agnes Tirop szörnyű gyilkosságának főgyanúsítottját őrizetbe vették.”

A hatóság közleménye szerint Ibrahim Rotich-ot Mombasa Changamwe külvárosában fogták el, amint éppen egy szomszédos országba akart szökni. A nyomozók szerint Rotich késelte halálra feleségét. Úgy tudni, a férfi menekülés közben autójával egy teherautónak hajtott, jelenleg pedig a rendőrség hallgatja ki Mombasában.

Agnes Tirop Fotó: KARIM JAAFAR/AFP

Tirop eltűnését az apja jelentette be, a nő házánál szerdán jártak a hatóságok, akik a házba bejutva Tiropot az ágyon találták, mellette egy vértócsával. Úgy tudni, a nőt nyakon szúrták, a ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait pedig betörték, emiatt azt feltételezik, hogy a gyilkosság előtt Tirop és férje veszekedhettek. A sportoló családja szerint Rotich sírva hívta fel őket és „Isten bocsánatát kérte egy olyan tettért, amit elkövetett”.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen. Szeptemberben 30:01 percre javította a 10 kilométer tisztán női mezőnyben elért világcsúcsát. A Kenyai Atlétikai Szövetség közleményében azt írta, „Kenya elveszített egy ékszert”. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt