Lefoglalt fegyverekből készült gyerekeknek játszótér Peruban

ÉLET
2021 október 15., 11:41
comments 2

A hatóságok által lefoglalt fegyverekből készültek hinták és libikókák egy új, limai játszótérre. Több mint ötezer fegyvert olvasztottak be, hogy azokból játékokat gyártsanak.

A helyi tanács koordinátora, Danitza Vilca úgy fogalmazott, a játszótér „egy valóra vált álom”, mert a „korábban bűncselekmények elkövetésére és gyilkosságokra használt fegyvereket most a gyerekek javára használják”.

A játszótér helyi lakosok és az ország fegyverellenőrző szerve, a SUCAMEC együttműködésével készült. A lefoglalt fegyvereket egy acélipari cég olvasztotta be, majd hasznosította újra. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt