Lefoglalt fegyverekből készült gyerekeknek játszótér Peruban

ÉLET
2021 október 15., 11:41
comments 2

A hatóságok által lefoglalt fegyverekből készültek hinták és libikókák egy új, limai játszótérre. Több mint ötezer fegyvert olvasztottak be, hogy azokból játékokat gyártsanak.

A helyi tanács koordinátora, Danitza Vilca úgy fogalmazott, a játszótér „egy valóra vált álom”, mert a „korábban bűncselekmények elkövetésére és gyilkosságokra használt fegyvereket most a gyerekek javára használják”.

A játszótér helyi lakosok és az ország fegyverellenőrző szerve, a SUCAMEC együttműködésével készült. A lefoglalt fegyvereket egy acélipari cég olvasztotta be, majd hasznosította újra. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.