Márki-Zay Péter elnézést kért azért, amit Szájer-ügyben mondott a sajtóról

2021 október 15., péntek 6:59
27

Márki-Zay Péter gyakran emlegeti Szájer József esetét, mint a fideszes képmutatás legerősebb példáját - az utóbbi időben viszont kétszer is furcsa kijelentéseket tett ebben az ügyben a magyar sajtóról.

A Fővám téri tüntetésen így fogalmazott: „Tavaly még az ellenzéki sajtó is agyonhallgatta a Szájer-ügyet.”

A Juhász Péternek adott interjúban pedig azt mondta: „A magyar sajtó rendkívüli szemérmes volt.”

Bár nem világos kire utal, mert egyszer ellenzéki sajtóról, egyszer általában véve magyar sajtóról beszél, az állítás lényege mindkétszer az volt: a sajtó szerinte úgy állította be az ügyet, mintha egyszerűen csak egy tiltott házibuliban vett volna részt Szájer József kijárási tilalom idején, ahelyett, hogy leírták volna, hogy 25 meleg férfi orgiájáról távozott, a hátizsákjában kábítószerekkel.

A Fővám téri tüntetésen még azt is hozzátette: „Miért nem meri ezt az ellenzéki sajtó sem leírni? Annyira szégyenlősek? Nem akarják leváltani, vagy nincs nekik megengedve, hogy leváltsák Orbán Viktort?”

A valóságban ezzel szemben a sajtó részletesen és nagy terjedelemben beszámolt a Szájer-parti valódi természetéről. Így a Magyar Jeti eheti adásában megkérdeztük Márki-Zay Pétert, miért mondta ezt, ráadásul többször is. Azt válaszolta:

„Pontatlanul fogalmaztam. Még az ellenzéki sajtóban is több olyan cikk jelent meg, különösen eleinte, ami ezt az orgiát egy egyszerű tiltott házibulinak nevezte. Idővel természetesen elég sokk cikk beszámolt erről, elnézést kérek a magyar sajtó tisztelt képviselőitől. Természetesen a jelentős része beszámolt róla.”

A teljes adás:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt