Ügyet intézni ment a bankba, azt mondták neki, hogy papíron halott

belföld
2021 október 15., 19:10
comments 4

A biztosítását akarta intézni egy győri férfi a bankfiókban, amikor közölték vele, hogy a számlája zárolva van, ugyanis a bank azt az információt kapta, hogy már nem él. Történetéről az RTL Híradó számolt be.

Pár nappal korábban kellett volna megérkeznie a nyugdíjának, de azt sem kapta meg. Bejelentést tett az ügyben a kormányhivatalnál, de még nem kapott magyarázatot a történtekre.

A férfi öt éve tüdőrákos lett, tüdeje felét eltávolították, azóta rokkantnyugdíjas. Idén augusztusban egy stroke miatt kezelték a kórházban, nem tudja, hogy ennek lehet-e köze a halottá nyilvánításához.

A férfi hivatalos kérelmet adott be, vizsgálják, hogy mi történhetett. Anyagilag nagyon megviseli a helyzet, baráti kölcsönökből él.

„Se pénzem, semmim sincsen, még a gyógyszereket se tudom kiváltani” - mondta.

„Már felhívtak több helyről, hogy mikor fogok fizetni, dehát mindenkinek azt mondtam, amit tudok, hogy sajnos halottá vagyok nyilvánítva, zárolták a bankszámlámat.”

Az RTL Híradó kereste a kormányhivatalt és a kórházat is. Előbbitől azt választ kapták, hogy a bejelentést továbbították a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt