Hiába mentek szombaton előválasztani a tapolcaiak

POLITIKA
2021 október 16., 15:20
A koronavírus járvány miatt kihelyezett kézfertőtlenítő az ellenzéki előválasztás egyik urnája mellett
photo_camera A koronavírus járvány miatt kihelyezett kézfertőtlenítő az ellenzéki előválasztás egyik urnája mellett Fotó: Kaufmann Balázs - 444

Szombat délután a 24.hu számolt be arról, hogy többen hiába keresték a tapolcai Fő téren az előválasztási szavazópontot, nem találták sehol.

Mint a lap munkatársai az Országos Előválasztási Bizottságtól megtudták, péntek volt az utolsó lehetőség arra, hogy a helyiek személyesen adják le voksukat Tapolcán.

Az előválasztási honlap ugyanakkor azt jelezte, hogy van erre még lehetőség szombaton is (az előválasztás szombat estig tart), de mint Szapanyos Anett, az OEB sajtófelelőse megerősítette, ez az információ tévesen szerepelt a honlapon.

A tapolcaiaknak így szombat estig már vagy csak az online szavazás lehetősége marad, vagy Badacsonytomajig kell utazniuk, ha szavazni akarnak, ott van a legközelebbi szavazópont.

A szavazás az előválasztás második fordulójában nem helyhez kötött, bárki bárhol szavazhat a miniszterelnök-jelöltekre. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.