Terheléses támadás érte az előválasztás informatikai rendszerét

POLITIKA
2021 október 16., 18:17

Külföldről szinte egyáltalán nem lehetett szavazni az előválasztás utolsó napjának utolsó óráiban - erről számolt be a Telex szombat este olvasói visszajelzések alapján.

A szavazni igyekvők egy levelet is kaptak a szervező aHangtól, amiben az állt, hogy „az előválasztás szavazó rendszerét súlyos külföldi támadás érte, ezért jelenleg a szavazórendszer külföldről sajnos nem elérhető. Informatikusaink dolgoznak a támadás kivédésén, de sajnos nincs garancia arra, hogy a külföldről történő elérhetőség helyreáll-e a szavazás lezárásáig, ma 20:00 (CET) óráig.”

Az online szavazás az előválasztás utolsó óráiban belföldről is problémássá vált. Visszajelzések szerint a rendszer nem biztosított szavazóbiztost a szavaznóknak, a videós bejelentkezés pedig többször megszakadt, sokaknak nem sikerült érvényes szavazattal befejezni a folyamatot.

Valamivel ezt megelőzően, szombaton, a 444-et kiszolgáló szervereket is túlterheléses támadás érte.

Az előválasztás informatikai rendszerét nem először érte támadás: az első forduló első napját el is kellett tolni egy nappal egy informatikai behatolás miatt. (Telex)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.