Terheléses támadás érte az előválasztás informatikai rendszerét

POLITIKA
2021 október 16., 18:17
comments 24

Külföldről szinte egyáltalán nem lehetett szavazni az előválasztás utolsó napjának utolsó óráiban - erről számolt be a Telex szombat este olvasói visszajelzések alapján.

A szavazni igyekvők egy levelet is kaptak a szervező aHangtól, amiben az állt, hogy „az előválasztás szavazó rendszerét súlyos külföldi támadás érte, ezért jelenleg a szavazórendszer külföldről sajnos nem elérhető. Informatikusaink dolgoznak a támadás kivédésén, de sajnos nincs garancia arra, hogy a külföldről történő elérhetőség helyreáll-e a szavazás lezárásáig, ma 20:00 (CET) óráig.”

Az online szavazás az előválasztás utolsó óráiban belföldről is problémássá vált. Visszajelzések szerint a rendszer nem biztosított szavazóbiztost a szavaznóknak, a videós bejelentkezés pedig többször megszakadt, sokaknak nem sikerült érvényes szavazattal befejezni a folyamatot.

Valamivel ezt megelőzően, szombaton, a 444-et kiszolgáló szervereket is túlterheléses támadás érte.

Az előválasztás informatikai rendszerét nem először érte támadás: az első forduló első napját el is kellett tolni egy nappal egy informatikai behatolás miatt. (Telex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt