Újabb alkoholmérgezés Oroszországban, 18 halott

külföld
2021 október 16., 18:47
comments 2

Két embert letartóztattak Jekatyerinburgben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy csempészett, rossz minőségű alkohollal kereskedtek.

A nyomozóhatóság közleménye szerint 18 ember halt meg, miután megitta a folyadékot, amiben feltehetően metanol volt.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a nem megfelelő minőségű áruval való kereskedés és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, ami akár 10 évig terjedő börtönbüntetést is vonhat maga után.

Az ilyen esetek egyáltalán nem ritkán fordulnak elő Oroszországban, ahol közel 21 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. A vodka ára oroszok milliói számára megfizethetetlen, különösen a kevésbé városias területeken.

2016-ban a szibériai Irkutszkban több mint 60 ember halt meg alkoholmérgezésben. Azt követően szigorúbb ellenőrzést rendeltek el a hatóságok a magas etanoltartalmú italok, gyógyszerek és parfümök gyártására és értékesítésére vonatkozóan, de még így is sok hasonló eset történik.

Alig néhány napos hír, hogy 34 ember meghalt a Kazahsztánnal határos Orenburgban, miután mindannyian házilag gyártott szeszesitalból ittak. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.