Újabb alkoholmérgezés Oroszországban, 18 halott

október 16., szombat 18:47
3

Két embert letartóztattak Jekatyerinburgben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy csempészett, rossz minőségű alkohollal kereskedtek.

A nyomozóhatóság közleménye szerint 18 ember halt meg, miután megitta a folyadékot, amiben feltehetően metanol volt.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a nem megfelelő minőségű áruval való kereskedés és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, ami akár 10 évig terjedő börtönbüntetést is vonhat maga után.

Az ilyen esetek egyáltalán nem ritkán fordulnak elő Oroszországban, ahol közel 21 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. A vodka ára oroszok milliói számára megfizethetetlen, különösen a kevésbé városias területeken.

2016-ban a szibériai Irkutszkban több mint 60 ember halt meg alkoholmérgezésben. Azt követően szigorúbb ellenőrzést rendeltek el a hatóságok a magas etanoltartalmú italok, gyógyszerek és parfümök gyártására és értékesítésére vonatkozóan, de még így is sok hasonló eset történik.

Alig néhány napos hír, hogy 34 ember meghalt a Kazahsztánnal határos Orenburgban, miután mindannyian házilag gyártott szeszesitalból ittak. (Moscow Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt