Dobrev: Mostantól nem foglalkozhatunk többet egymással

POLITIKA
2021 október 17., 18:16
comments 6

Dobrev Klárának a részeredmények alapján kevés az esélye, hogy megfordítsa az előválasztást. A DK jelöltjének a sajtótájékoztatót élőben közvetítettük:

link Forrás

Dobrev, aki mellett tapsolva felsorakoztak a DK jelentősebb politikusai, azzal kezdte, hogy pár perccel korábban gratulált telefonon „tiszta szívből” Márki-Zay Péternek.

Ma estétől kezdve Márki-Zay a közös miniszterelnök-jelölt, akinek sok erőt kívánt, és biztosította, hogy mindenben támogatni fogja, hogy leváltsák Orbán kormányát és rendszerét.

Azt mondta, minden eldőlt, megvan a 106 egyéni képviselőjelölt, és megvan a miniszterelnök-jelölt is.

Mostantól nem foglalkozhatunk többet egymással, csak azzal, hogy a 6 párti ellenzéki összefogás hogyan fogja legyőzni Orbán kormányát és lebontani a rendszerét. Mindannyiunknak ez a közös feladata – mondta.

Megköszönte a sok ezer aktivista munkáját, akivel az előválasztást meg tudták rendezni, és köszönetet mondott a sok 100 ezer szavazónak, aki vette a bátorságot, hogy szavazzon.

Külön köszönetet mondott a DK-soknak is, akik nélkül szerinte nem tudták volna lebonyolítani az előválasztást. Azt mondta, az előválasztásból a DK erősödve jött ki, és az ellenzék legerősebb pártjaként folytatja a harcot az Orbán-rendszer ellen.

Dobrev azt mondta, baloldali és progresszív párt maradtak, az összefogásban továbbra is a baloldali szavazók hangját fogják képviselni, megértették, hogy erre kaptak felhatalmazást.

photo_camera Fotó: Szász Zsófi / 444.hu

Czinkóczi Sándor kollégánk kérdezett először arról, hogy Márki-Zay Péter pártja helyet kér a 6 párti összefogásban. Dobrev azt mondta, erről majd a 6 párt közösen fog dönteni.

Dobrev arról is beszélt, hogy bárki nyeri is az előválasztást, az egész ellenzék győztesként került ki belőle. Szerinte reális eséllyel indul jövőre Orbánékkal szemben az ellenzéki összefogás.

A 444 megkérdezte, Dobrev megtartja-e az EP-képviselői mandátumát, vagy listáról bejutna a Parlamentbe. Dobrev szerint év végéig kell ezekről dönteni a miniszterelnök-jelölt vezetésével.

Megkérdeztük, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy Márki-Zay Péter alkalmatlan miniszterelnöknek, amire azt mondta, hogy a szavazók döntöttek, neki az a feladata, hogy mindent megtegyenek azért, hogy győztes lehessen. Azt nem mondta, hogy már nem tartja alkalmatlannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.