Elhunyt Kálmán C. György

irodalom
2021 október 17., 10:35
comments 2

67 éves korában elhunyt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus, publicista. Szombaton a kórházból posztolt egy képet magáról. A kommentekben sokan kívántak jobbulást neki. Ezekre válaszul féltestvére, Galicza János közölte halálhírét.

Kálmán C. György
photo_camera Kálmán C. György Forrás: Wikipedia

1990-től a Literatura szerkesztője, szerkesztőbizottsági tagja. 1990 óta a Janus Pannonius Tudományegyetem irodalomelméleti tanszékén tanított, egyetemi docens, majd egyetemi tanár. 1993 óta a Café Babel szerkesztőbizottsági tagja. 1992–1995 között a Beszélő szerkesztőbizottsági tagja. 1995–1996 között a 2000 olvasószerkesztője volt. A Magyar Tudományos Akadémia Irodalom- és Kultúratudományi Bizottságának tagja volt.

Kálmán C. György egy hete még maga mondta el, hogy hosszú betegség után meghalt másik testvére, Kálmán László nyelvész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.