Rekordrészvétellel zárult az ellenzéki előválasztás

2021 október 17., vasárnap 6:28
9

118 415-en szavaztak szombaton az ellenzéki előválasztás második fordulójában - közölte az Országos Előválasztási Bizottság. Így 662 016 szavazóval zárult a részvétel. Ezen az ábrán mutatjuk, hogy a két forduló 18 napján hányan adták le a voksukat.

Így a második fordulóban végül csaknem 30 ezerrel több szavazatot adtak le, mint az elsőben. Hogy az összesített részvétel ennyivel magasabb lett ezen a héten, az az utolsó napon múlt. Ez ezen az ábrán is világosan látszik.

Az utolsó napon 88 380-an látogatták meg valamelyik sátrat és 30 035-en vettek részt az online előválasztásban. Az országos előválasztási bizottság azt is közli, hány új szavazó volt, aki az első fordulóban még nem, ám a másodikban elment. Ők 219 991-en voltak.

A szavazatokat ma reggel kezdik el számolni, az eredményeket a nap folyamán az OEVB delegáltjai jelentik majd be, a végeredményről pedig sajtótájékoztató keretében számolnak majd be. A 444-en hamarosan percről percre tudósítunk az előválasztáshoz kapcsolódó friss hírekről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt