51-en haltak meg a hétvégén a járványban

járvány
2021 október 18., 07:57

Miközben minimálisan növekedett a koronavírustesztek száma, arányaiban egyre több pozitívat találnak köztük. Az elmúlt három napban vett minták 7,3 százaléka fertőzöttnek bizonyult, az elmúlt hét nap átlaga pedig 6,5 százalék. Mindkettő a WHO által kijelölt 5 százalékos határ felett van már. Ez alatt van a WHO szerint kontroll a járvány.

Péntektől vasárnapig közel 45 ezer tesztet végeztek, míg múlt hétvégén 39 ezret, azelőtt 32 ezret. A fertőzés terjedésének nyomon követéséhez és lassításához mindenképp több tesztre van szükség.

link Forrás

Nőtt az áldozatok száma is, három nap alatt 51-en haltak meg. Az elmúlt héten naponta átlagosan 14-en vesztették életüket.

link Forrás

Erősen növekszik a kórházban ápolt fertőzöttek száma is, most 908-an vannak, ami 108-cal több a pénteki adatnál. Ez közelíti a május végi szintet. 126-an szorulnak lélegeztetésre, amire ugyancsak május végén volt példa utoljára.

link Forrás
link Forrás

Továbbra is alig 2000 felett stagnál az elsőként beadott oltások száma naponta. Viszont a hétvégén 24 ezren kapták meg a harmadik adagot, összesen már 997 ezren. Itt az elmúlt hét napi átlag 14 ezer, ami szintén alig változott az elmúlt hetekben.

link Forrás
link Forrás

További adatok, ábrák, hosszú távú trendek a 444 járványoldalán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.