Márki-Zay Péter lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz

POLITIKA
2021 október 18., 05:59
comments 13

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete közleményt adott ki hétfőn, mely szerint miután vasárnap nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, kezdeményezik, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, adja át a város vezetését ideiglenesen az általa utódként megnevezett Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

A Fidesz helyi csoportja szerint ugyanis Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta. Ezt tiszteletben tartják, és jó egészséget kívánnak a politikusnak a további küzdelmeihez. „Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen” – teszik hozzá. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.